Monday 17 October 2016

Jom masak Asam Pedas

Ramai yg mengeluh bila nak masak Asam Pedas. Makan menangis sedap... Tapi nak masak tu..

Kos jgn ckp lah.. bunga kantan sekuntum RM2.50, daun kesum seikat RM1.00. Tu Belum termasuk bawang besar, bawang putih, rempah ratus nya lagi...
Kos tinggi... Masa nak menyediakan bahan2 lagi.. emmm... Balik kerja sampai rumah dah pukul 7 mlm. Agak2 pukul brape Baru boleh makan.

Ha... X payah susah2.

Guna jer Pes MyRoxxa Asam Pedas.

X perlu menumbuk bahan2, x perlu menumis... Cuma
Masukkan 2 sudu besar Pes MyRoxxa Asam Pedas + 1 gelas air asam jawa (ikut suka hati nak masam mcm mana). Masukkan dlm periuk, masukkan ikan/ayam/daging + bendi/tomato sikit...pasang api dapur, biar mendidih kjp..

Dah siap... 5 hingga 10 minit jer.
Kan senang... Cuba lah.

1 comment:

  1. Syabas atas usaha ibu..moga akan jadi laluan luas utk kami para usahawan iks - mama sufi.

    ReplyDelete